Over ons

Welkom op de introductiepagina van het Wijncollectief. Het Wijncollectief is een vereniging van ca. 30 leden die met vrienden, collega's en familie hun voorliefde voor mooie wijnen delen. Dit doen wij door twee keer per jaar, in voor- en najaar, proeverijen te organiseren met wijnen van de door ons zelf samengestelde wijnlijst. Per ronde kunnen de wijnen gedurende een viertal weken online worden besteld. Daarnaast organiseren we speciale Masterclass proeverijen, waarbij de nadruk ligt op verdieping van wijnkennis en bijzondere wijnen.

Al sinds 1998 weten vele tevreden klanten de weg naar ons mooie, selectieve aanbod te vinden. Ons motto: mooie en bijzondere wijnen voor een ongeevenaarde vriendenprijs. Geen winstoogmerk, gewoon uit liefde en hobby. Je bestelt wijnen die je geregeld zult tegenkomen in kelders van de betere restaurants van Nederland. Door collectieve inkoop kunnen we voor iedereen een heel goede prijs realiseren!

Alle wijnen in de shop kunnen worden geproefd op proeverijen in het land, voorzien van vakkundig commentaar door onze leveranciers. Kleine versnaperingen maken de proeverij compleet. Klanten ervaren onze proeverijen doorgaans als leuk, leerzaam en laagdrempelig. Stel gerust een vraag! Check de proeverijen pagina voor een proeverij bij jou in de buurt. Bekijk de wijnlijst op vertrouwd pdf formaat of print hem uit voor uw naslag, je vindt de recente en eerdere wijnlijsten in het archief. Vanwege COVID-19 waren proeverijen tijdelijk niet mogelijk. Sindsdien lichten onze leveranciers of de wijnmakers zelf de meeste wijnen toe in een persoonlijke video met uitleg over de wijn.

Het Wijncollectief heeft een besloten karakter. Geïnteresseerden kunnen zich uitsluitend aanmelden middels "voordracht" van bestaande klanten. Dat kan door het doorsturen van de Wijncollectief aankondigingen van bestelrondes. Daarin staat een registratiecode, nodig voor het aanmaken van een account. Zonder account kun je niet bestellen. Er is wellicht iemand in je kennissenkring die je aan de registratiecode kan helpen. Na bestelling wordt je email adres opgenomen in de distributielijst voor toekomstige aankondigingen.

Succes met je keuze uit ons wederom vernieuwde wijnaanbod, en wellicht tot ziens op een van onze proeverijen. Salut!
Powered by Lightspeed